Kako se voli Saturn?

„Dugo sam razmišljala da li da tražim savet ili da i dalje nastavim da trpim sve ovo. Razmišljala sam da li će druge Venere uspeti da mi daju savet i pomognu mi. Odnos sa Saturnom nije ni malo lak i toliko želim da se otcepim, da pustim, da se sklonim, da nastavim, ali nekako svaki put vodi  ka njemu. Kažu mi, ne možeš mnogo to je karmički, ali ja želim da verujem da postoji način da se ovo reši jer je postalo pravo mučenje. Ne mogu da živim od ovog hladnog zida, ne mogu da se nosim sa tim da sve materijalizuje, da sve hladi, da sve nekako okamenjuje. Da ima problem sa dodirom, da ima problem sa bliskošću. Vidim da se štiti i da se brani, ali mene to sve vreme povređuje. Probala sam apsolutno sve. Probala sam da budem Vatrena Venera i da dramim, budem aktivna, da ga povučem za jezik kako bi rekao ono što misli, ono što oseća, nije uspelo. Pokušala sam da budem vazdušna Venere, da pustim, da okrenem na intelekt, na komunikaciju i konstantno mentalno razumevanje, na slobodu tipa kako ćemo, lako ćemo, ali šta sam dobila. To nije odnos, to je poslovni dogovor!!. Ne mogu ja to tako, ne razumem to i pored toga opet uradi nešto neočekivano što mene povredi. Koliko god da sam slobodna i ja želim emociju, razumevanje, dodir, podršku.. Pokušala sam da budem zemljana Venera, da i sama sve materijalizujem, da budem razumljiva i strpljiva i čekaaaam sto godina ako treba, ali šta sam na kraju dobila. Onu materijalizaju mi pruži, ali opet ono što mi duboko iskonski treba, nema. Ne postoji..
I što je najstrašnije, sama gubim nit sa svojom ličnosti  i iskonskom prirodom. Ja sam ovde da volim, da pružam ljubav, da grejem druge, da činim stvari i situacije oko sebe lepšim, a bežeči u znake koji nisu ja, postajem sve suprotno i izažavam sve svoje strahove koji se posle pokazuju i na našem odnosu, a on se ne menja. Ostaje isti, traje u vremenu i ništa, aman ništa ne menja! Kako može da živi tako okamenjem, kako može da čeka na neke stvari hiljadu godina i da se opet pita pa da li je možda VREME!!
Ta reč mi se smučila jer nikad nije pravo VREME, pa kad će biiti?
Najstrašnije mi je bilo kad sam pokušala da mu priđem iz vode, to je najviše bolelo. Tada su sve moje emocije plivale zajedno sa mnom, pokušala sam nežnošću, boji je se, pokušala sam razgovorom ali onim toplim kako samo Venera ume, opet se prepao. Došla sam do zaključka da na svako moje pokazivanje pravih emocija, on prosto beži. Kako da se borim sa strahom? Zna li neko od Vas kako se bori sa strahom?
Onda sam jednog dana sasvim slučajno srela Mesec i požalila joj se šta mi se dešava. Ona je izgledala tako mudro i smireno. U dugačkoj beloj haljini sa diskretnom punđom, ni malo nalik meni kojoj se bol vidi na licu i kojoj postaje svejedno i kako izgleda i šta nosi na sebi. Sela je pored mene i saslušala me. Imala je oči boje najdubljih morskih dubina i njima me fiksirala. Osetila sma duboko razumevanje sa njene strane.

WomanOceanSky_1024x1024
Pitala sam je nakon svega što sam joj rekla: “Kako se voli Saturn?”
Ona mi je blago odgovorila: “Draga moja, Saturna možeš voleti samo ako istisnski voliš i poštuješ sebe. Od Saturna ništa ne očekuješ, on te sam dariva kad si ti spremna na to, a da bi bila spremna na to moraš da naučiš osnovne lekcije o sebi i svojoj prirodi. Ne smeš da stavljaš nikoga ispred sebe, ne smeš raditi išta protiv svoje prirode, ne smeš skrivati nijedan strah. TI si planeta ljubavi, ti daješ i u tom davanju ti cvetaš, a tako privlačiš i Saturna. On će ti pružiti svu stabilnost ovog sveta i svu materijalizaciju , ali razumi da se i on plaši i kada ga napadaš on se još više plaši i njegova najbolja odbrambena tehnika jeste da bude veoma strog, surov jer on tako želi da te otera od sebe jer to što vidi u tebi, sa tim on ne ume. Ono što treba da uradiš jeste da se okreneš sebi, a da ga pustiš da ti bude blizu. Ne stavljaj mu te zidine kao što je on stvorio sam sebi, već pusti da vidi kako možeš da voliš, a da ništa ne očekuješ za uzvrat. Pleši, slikaj, stvaraj, kuvaj, razgovaraj, kupuj, uživaj u svakom svom danu. Ti si hedonista I budi to stalno i iskreno ispuni vreme sama sa sobom.  Uživaj u njemu i videćeš kako će vremenom tvoj Saturn poželeti da bude deo toga. Isprva će ti pružiti neku materijalizaciju jer to je ono što prvo radi, a potom će polako poželeti da tako plešeš i unutar njegovih zidina, a kad shvati da si ti samo svoja i ničija više, onda će početi i sam da izlazi i ruši te zidove koje je sagradio da se zaštiti.”
Rekavši mi sve to, nežno  je ustala, pomilovala me po obrazu , dala mi svu snagu svojim dubokim pogledom i nestala, otplivala..
I iskrena da budem, drage moje Venere drugarice, poslušaću je. Ne mogu više ovako. Ne želim više ovako. Obećavam Vam da ću vam javiti kako sam se izborila sa svim što mi je Mesec rekla I želim vam da i Vi same poslušate njene savete, jer nam je dala odgovor na pitanje kako voleti Saturna….”
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Venera

 

Od srca,
Plumun

Eh, taj retro Merkur…

Tačno prvog dana Merkurovog retro hoda, probudila me je zvonjava telefona. Posegnula sam da odgovorim, ali iako sam ja čula osobu sa druge strne žice, on mene nije čuo. Iz čista mira mi se pokvario mikrofon na telefonu i niko nije mogao da me čuje. Samo sam se nasmejala i nastavila sa dnevnim obavezama. Toga dana autobus koji inače stiže na vreme, kasnio je preko deset minuta usled gužve u saobraćaju, a mi u Pančevu zaista nemamo neki saobraćaj ne znam kakav, ali tog dana je bio. Iznenada su bili neki radovi na putu. Ostalo mi je samo da se nasmejem opet. S obzirom da sam rešavala neka dokumenta u gradu, naravno gužve i previše i gospođa koja mi je izdavala dokument,  pogrešila je podatke. Neko bi je izvređao, ali ja sam se samo nasmejala i rekla da ću sačekati da odštampa ponovo, samo da mi ne naplati isti dokument dva puta, bila bih zahvalna i tako je protekao celi dan. Merkur je u retro hodu.
Telefon mi ni sada ne radi kako treba i vučem sa sobom slušalice kako bih mogla da se čujem sa ljudima koji me zovu, ali sam sigurna da će prvog avgusta da proradi sasvim normalno jer natalno imam Merkur kvadrat Uran i Merkur kvadrat Saturn, pa kao da je neko stavio kamen na moj telefon 😀 Ništa strašno, sve će to da prođe. Primetila sam da i u toku razgovora iako su mi misli složene mi se dešava da zbrzam u govoru i kažem nešto čiju poentu ni sama nisam razumela, a mogu tek da zamislim kako je onome sa kim sam pričala.

Lucid-Dreaming-Spirituality-Human-Face
Dok je Merkur u retro hodu, umesto da se nervirate oko svari na koje ne možete da utičete kao što je saobraćaj, kao što je tehnika, ka što su kašnjenja, kao što su gužve, ka što je kompletna energija koja utiče na sve nas, bolje se okrenite svojoj unutrašnjosti.  Ne kažem da sada za svu našu neodgovorost krivimo Merkura, ni slučajno, ali da stvari koje nisu do nas prihvatimo i ne nerviramo se. Što je najzanimljivije, ljudi baš za vreme retro Merkura imaju potebu da nešto brzo završe, baš tada da traže kuda će da putuju, baš tada da vade pasoš, baš tada da kupuju tehniku, baš tada da žure i da se nerviraju jer kasne i po sat i više vremena do svog odredišta. To je valjda u nama ljudima, da nam je teško da prihvatimo da ne možemo sve da kontrolišemo i da ne može da bude baš kako naš ego želi. S obzirom da je Merkru u retro hodu iz Lava ušao u Raka, ne bi me čudilo da vam se sada jave neke biše ljubavi pogotovo ako vam je natalni Merkur vezan za neku emotivnu planetu u natalnoj karti. Sada je idealno vreme da se jave oni koji nisu postupili prema vama kako treba i da pokušaju da izglade odnose. Ukoliko su bili isuviše sebični i vas stavljali na poslednje mesto, moj vam je prijateljski savet da se zahvalite na javljalju ali da nastavite dalje i ne nasedate koja god da je priča ispričana. Umesto da ste fokusarni na spolja i stvari koje se oko vas događaju, sada je pravo vreme da se fokusirate na vaš unutrašnji svet. Poenta sa retro planetama je samo u tome da znamo kako da ih pravilno koristimo za sebe. Dakle, sada je idealno vreme da obratite pažnju na vaše snove jer će kroz njih vaša podsvest pokušati da vam pošalje jasnu poruku šta treba da radite i čega treba da se čuvate. Pročitajte malo o snovima. Karl Jung je napisao odličnu knjigu o nesvesnom u nama koja se zove „Dinamika nesvesnog“ i topla preporuka da je pročitate jer sada je pravo vreme da umesto poruka koje izgovarate, uvidite poruke koje vam telo i snovi šalju. Sada je odlično da se fokusirate na neke svoje ideje i da ih do detalja razradite, samo da ih ne izgovarate nikome. Napišite ih na papir i Merkurovski analitično krenite da razrađujete svoju ideju kako biste stupili u akciju kada Merkur krene direktno. Sada osluškujte sebe i svoje želje i potrebe. Radite stvari samo vama drage. Naučite da meditirate i tako odmorite celo vaše biće od ovog brzog života. Ima zaista mnogo tehnika koje sada mogu da vam pomognu. Kad je Merkur retro najbolje da se okrenete samo sebi i svojoj tišini jer verujte mi u toj tišini ćete čuti mnogo više nego u buci koja se nalazi oko vas. Nije retro Merkur ni malo strašan kao što svi to pišu. Daleko je od toga. Krećite ranije na dogovorene poslovne sastanke i sastanke uopšte jer može da se desi velika gužva. Pazite kakvi sedate za volan. Ni slučajno tužni, besni, depresivni. Ukoliko imate i malo takvih osećanja, prošetajate kako biste sebi olakšali.
Retro Merkur nije aždaja koja će vas progutati. Retro Merkur vam pruža priliku da se istinski odmorite, da obnovite svoje biće time što vam onemogućuje na ego nivou da funkcionišete kako ste zamislili i tako vas tera da se okrene svojoj unutrašnjosti i rešite svoje unutrašnje izazove koji su, verujte mi, mnogo ali mnogo važniji od spoljašnjih
Pridružujem se svima vama koji ste okrenuti mediticji, tišini, šetnji u prirodi, otrkrivanju sebe i nadam se da će mi telefon proraditi kad Merkur krene direktno jer mi je naporno da vučem svuda sluške sa sa sobom, a i ako ne proradi, to je samo znak da je vreme za novi uređaj. 🙂

Od srca
Plumun

Dopustite ljubavi da samo postoji….

Velike se turbulencije dešavaju ovog jula. Pored samog pomračenja Sunca koje smo imali prošle nedelje i koju su ljudi zaista teško emotivno podneli, što mogu da kažem i  za sebe samu da mi nije ni malo prijala jer je u trenutcima dovodila do pomračenja moje svesti, i pored Merkura koji je juče krenuo retro ima jedna planeta koja će nas lečiti svojim kretanjem, a ona se zove Venera.
Predivna Afrodita(Venera) ušla je u znak Raka i dok bude putovala družiće se sa Suncem koje je u Raku i sa jednim delom naše duše, Glavom zmaja odnosno Severnim čvorem koji takođe tranzitira kroz Raka. Ovo je zaista lepo društvance, a takođe će im se u jednom trenutku pridružiti i sam Merkur koji se sada vraća u znak Raka.
Ja vam toplo preporučujem da Veneru iskoristite kako biste sebi ugađali. Osobe koje natalno imaju Veneru u Raku, reći će vam kako im je ljubav osnvova svega što rade. Kako oni ne prestaju da brinu, kako znaju šta drugima treba i to čine za njih, kako malena pogrešna reč može da ih povredi, kako se daju drugima i bore se drugima da ugode, kako ljubavi imaju na izvoz :), kako u svemu vide neku lepotu i dobrotu koju drugi ne vide, kako mnogo brinu za druge, kako su nekad spremni da se žrtvuju i prezumu tuđu bol jer im je mnogo stalo do date osobe i ne žele da se te osobe pate pa makar se i oni sami patili, kako kad su emotivno razdražljivi i nestabilni posezaju za hranom, kako tada ne mogu ništa da urade za sebe jer kad su emotivno nestabilni, tužni, nezadovoljni oni prosto gube svoju kreativnost i tako tapkaju u mestu, kako je njima potrebno da ih neko voli i da oni nekog vole kako bi funkcionisali, kako ljubav traže u svakom malenom mestu gde se prilika ukaže i kako se vrlo lako i brzo vezuju za ljude.
Sve ovo će vam reći ljudi koji natalno imaju Veneru u Raku i verujte mi, u pravu su. Iako je vrlo lepa postavka, nije lako sa njome jer upravo ovde je njihova najveća lekcija. Ljudi sa Venerom u Raku, imaju mnogo, ali zaista mnogo ljubavi da daju, ali im obično mnogo vremea treba dok ne shvate jednu sitnicu, a to je da ne možete naterati da vas neko voli tako što ćete raditi sve što toj osobi treba. Kad se tako postavite, onda se osoba opusti i ponekad vas čak i iskoristi i  prestane da brine o tome da li će vas povrediti i prestane da brine o tome kako se vi osećate, jer zašto bi ona  brinula o tome kad ni VI SAMI NE BRINETE O TOME KAKO SE OSEĆATE I NE RAZMIŠLJATE DA DAJETE LJUBAV SAMOME SEBI.

2288613-bigthumbnail
E, ovo je glavna lekcija Venere u Raku.
Ovo nije ni malo lako jer je Venera usmerena na druge i onda sve što ima bi da podeli, a kad ne dobije ona se obično hvata nečeg slatkog da utoli svoju tugu ili se hvata nekog drugog poroka, ovo sad zavisi od postavke Venere u karti.
Kad Venera u Raku nauči da tu ogromnu količinu ljubavi usmeri ka sebi prevenstveno, pa počne sebi da udovoljava sitnicama, počne sebi da ostavlja ceduljice sa motivacionim porukama svuda po kući kako bi pomogla sebi kad se ne oseća dobro. Kad ova Venera prestane da očekuje od drugih već sve to što očekuje pruži sama sebi, ona počinje da se menja. Počinje da cveta, počinje da sija i postaje jedan ogroman magnet za sve, jer ako čovek išta voli to je da bude u okruženju nekoga ko sija i zrači ljubavlju i pozitivnošću. Ti ljudi su dovoljan lek za vaše probleme jer vas razumeju i svojim rečima i slušanjem uspevaju da vam pomognu.
Venera Raku, najviše od svih Venera to može, jer ona je čista ljubav, čista emocija kao i sam znak Raka koji je po meni koren na kome počiva ceo horoskop dok je znak Ribe na samom vrhu a Škorpija u centru koja transformiše sve što se u krugu dešava i pomaže da sve funkcioniše. Ovo je bar moje viđenje celog kruga 🙂
Tako da dok je Venera u Raku, od srca vam preporučujem da se prepustite ljubavi prema sebi i prema svojima najbližima. Učinite za sebe nešto što do sada niste, iznenadite sebe.
Priuštite sebi nešto što do sada niste, uživajte u ljubavi koju imate prema sebi i drugima ne očekujući ništa za uzvrat i videćete kako se vremenom vaša energija menja i kako vas ljudi drugačije vide.
Ljubav i jeste osnova svega u ovom svetu i najbolji lek za sve bolesti. Venera u Raku vam poručuje da pustite ljubavi da samo postoji, ostalo će Univerzum da uradi za vas 😉

Od srca,
Plumun

Vreme je da probudite u sebi hrabrog Lava…

Vatra života…
Bez vatre ne bi bilo akcije. Bez vatre ne bismo palili i žarili svojim idejama, svojim mogućnosti, svojim talentima..
Vatra je ona koja nas pokreće. Koja nam šapuće tiho na uvo: „Možeš ti to, samo napred!“
Svima nama je potreban ponekad ovakav podstrek da se odlučimo za taj korak, da istupimo i glasno kažemo šta nam je na duši, da se pokrenemo i rešimo svoje izazove, da pokažemo svima svoj dar na sceni i podelimo njegove moći sa drugima.
Stoga,  želim da vas obavestim da dolazi idealna prilika za sve kojima je pomoć vatre potrebna kao bi se pokrenuli jer je Mars ušao u znaka Lava 🙂
ON ne samo da je vatren, s obzirom da je prirodni vladar prve kuće i znaka Ovna, već je ušao u vatrenog Lava. Vreme je za sve kreativce da pokažu šta znaju. Možda je baš sada vreme da izađete hrabro na scenu i lavovskim rikom pokažete svoje umeće.
Mars će vas gurnuti preko ivice, on to radi najbolje jer je takođe i prirodni vladar Škorpije, a ako neko ume da vas dovede do ivice i gurne da testira vašu hrabrost i spremnost da iskoraknete za sebe, onda je to Škorpija. Mars sve to nosi u sebi i dok putuje kroz druge znake ispoljava sve svoje kvalitete. Tako da sada dok putuje kroz znaka Lava, podstiče sve kreativce, sve ljude koji žele da učine nešto za sebe, koji su spremni za buđenje, koji imaju neku vatru u sebi koja duže vreme tinja, sve njih podstiče kroz razne situacije da se zauzmu za sebe.
Da se nešto razumem, ovo možda neće biti lako. Možda ćete prvo morati da padnete kako biste shvatili da je toj vatri potrebno da ustanete snažno, uspravno, odlučno. Ovo je taj škorpionski deo koji Mars nosi u sebi, a onda izlazi Ovnovski deo koji kaže: „Idemo napred, dalje, brže, jače, spremnije, okretnije, do pobede!“.
Courage-Shaun-Proulx-Lion
Ovde sada nema mestu Egu i strahu. Lavovi generalno imaju problem sa Egom, ali Mars će vam dati jaku osnovu ako svoj dar ne koristite samo da bi povećali svoj ego, da bi učinili da vam se drugi dive, da bi podstakli druge da pričaju o vama, već će vam pomoći ako se potrudite da drugima date dobar primer. Primer osobe sa hrabrim srcem , sa jakom voljom, sa potrebom i da se drugome nađe, sa željom da se izrazi kroz kreativnost. Lav je zaista moćan znak, ali samo kad je hrabar. Kad uspravno stoji i gleda ljude koje voli i koje štiti svojom snažnom rikom i velikim umećem i tako i sam napreduje na lestvici uspeha i proširuje lične horisonte. Taj lav preuzima odgovornost, ponizno spusti glavu kad zna da je pogrešio. Taj Lav ne zaboravlja nikoga, vrednuje ljude koji pomažu, vidi one koji nisu glasni, a prisutni su mu u životu. Ovo je Lav koji ne pati od toga da mu se dive, koji ne želi drugima da se divi na konto njihovih uspeha, već se divi jer vidi koliko i kakav ste čovek u duši. Ovaj Lav uspeva i nema oscilacije u životu jer je ovaj Lav zapalio pravi plamen za sebe i sada ga samo svojom odlučnošću i hrabrošću održava. Budite ovakav Lav, jer ja znam da svi u dubini duše možemo da budemo ovakvi.
Lav koji se hrani egom je Lav koji se divi ljudima na konto onoga što su napravili, da li je to finansijski deo, da li je u pitanju imperija, da li su u pitanju kola koja voze, posao koji imaju.. Ovi Lavovi ne vide ljude kakvim jesu i ne vide pozadinu svega kroz šta je neko morao da prođe da bi do toga došao, bol koju je možda morao da doživi, izazove koji su mu bili na putu, odricanje koje se sada ne vidi kad ima sve. Oni onda ne vide čoveka, već vide uspeh. Hrabri Lav vidi čoveka, uči od njega , a ne od njegovog supeha. Nije zaslepljen time što ima već time što jeste. Ovo je velika razlika koja čini da Ego Lav radi bez emocije i dolazi do vrhunca koji traje neko vreme i onda ide dole. Dok hrabri Lav koji je svestan svih drugih stvari koje drugi možda ne vide, hrabro stremi ka uspehu, brinući o svima oko sebe, čuvajući ih, štiteći ih i na kraju kad se popne na vrh svi koji su mu pomagali su pored njega, nikad neće biti sam na sceni već će uvažiti i sve koji su sve vreme bili tu.
Mars je u Lavu. Mars vas pokreće. Mars vam poručuje da je vreme da hrabro krenete da stremite ka svom uspehu. Budite hrabri Lav i samo se otisnite…

Od srca,
Plumun